HTML

Olcsó telefon álás

2 Ft/perc földi hívás
13 Ft/perc mobil hívás
heti 300 perc ingyen

Friss topikok

Címkék

Archívum

Az Android saját VOIP kliensének engedélyezése.

2012.04.29. 05:26 donfuligjimmy

FIGYELEM! WARNING! ACHTUNG!
A telefon rendszerének módosítása annak működésképtelenségét eredményezheti, illetve garanciavesztéssel is járhat. Az ebből eredő esetleges károkért ezen leírás szerzője semmiféle felelősséget nem vállal!
FIGYELEM! WARNING! ACHTUNG!

Ennek kivitelezéséhez szükség lesz a telefon root-olására (ha még nem...) és a ClockworkMod-ra (ezekre itt nem térek ki, sok írás született már ebben a témában. Google kereső szavak: android cwm install, oneclikroot, superoneclick, de lehet keresgélni itt is http://forum.xda-developers.com/), valamint néhány programra a számítógépen és a telefonon egyaránt.

Először töltsd le ezt: http://codhq.hu/android/enablevoip.zip

Magában az Android rendszerben rejlik egy beállítás (ez sajnos könnyedén nem módosítható), ami csak WIFI kapcsolaton engedélyezi a beépített VOIP-et, ha ezzel együtt tudsz élni, akkor nincs más dolgod, mint a letöltött zip fájlt recovery módban telepíteni, törölni a cache-t, újraindítani a telefont, és kész is van.

Ha 3G-n is akarod használni, akkor szükség lesz egy telepített java-ra a gépeden. Ha már van, ezt kihagyhatod. Ha nincs, nyisd meg kedvenc böngésződben a http://java.com/ címet, és kattints a 'Free Java Download' gombra, következő oldalon 'Agree and Start Free Download', mentsd le, majd indítsd el, amihez így hozzájutottál. Így meg is kezdted a java futási környezet (JRE) telepítését. Sok teendő nincs, telepítés a szokásos módon (néhány 'Next', majd 'Close').

Miután sikerült telepítened a java-t, folytathatod a töltögetést ezen az oldalon: http://code.google.com/p/android-apktool/
Innen két fájlt kell letölteni:
- apktool-install-windows-#########.tar.bz2
- apktool#####.tar.bz2
# Helyén verziószámot fogsz látni. Szándékosan nem írtam, a legfrissebbet töltsd le (jelenleg r04-brut1, ill. 1.4.3). Ha megvan, tömörítsd ki egy könyvtárba (pl.: c:\apktool). A kiterjesztésektől nem kell megijedni, Total Commander, WinZip, WinRar kezeli.

Telepíts a telefonra valamilyen fájlkezelőt (nekem a 'Root Explorer' vált be).

A továbbiakhoz át kell töltened a framework-res.apk-t a telefonból a gépre, hogy módosítani tudjad. Ehhez először át kell másolni a /system/framework könyvtárból az /mnt/sdcard-ba. Ezt az előbb telepített fájlkezelővel tudod megtenni. Fontos, hogy másold (copy), és ne cut/kivágás/, move/áthelyezés/ funkciókat használj, mert úgy azonnal KO lesz a telefon, és csak egy romfrissítés segít rajta! Töltsd le a gépedre, abba a könyvtárba, ahová az apktool*-t kitömörítetted, és (ez nagyon fontos!) csinálj róla egy biztonsági másolatot (Murphy: ami elromolhat, az el is romlik)! Ha itt elrontasz valamit, a telefon bootloop-ra lesz csak képes, és ezen az állapoton csak az eredeti fájllal lehet segíteni (vagy egy romfrissítéssel)!
- indítsd el a parancssort (startmenü -> futtatás -> cmd.exe)
- cd \apktool
- apktool d framework-res.apk
- valamilyen szerkesztőben nyisd meg a framework-res\res\values\bools.xml fájlt (notepad megfelel a célra)
- keresd meg ezt a sort: <bool name="config_sip_wifi_only">true</bool>
- a true-t írd át false-ra, majd mentsd el.
- vissza a parancssorhoz: apktool b framework-res framework-res-new.apk (jól látod, más néven tömörítetted vissza, nem véletlen)
- valamilyen fájlkezelővel át kell másolni az új .apk-ból a resources.arsc nevű fájlt az eredetibe (ez az egyik példánya az eredeti fájlnak), az abban található felülírásával (mivel az apk alapvetően egy zip fájl, így Total Commander a barátod, ha nincs/nem szereted, akkor ízlés szerint bármivel)
- az így módosított framework-res.apk -t másold be a korábban letöltött enablevoip.zip-be, a system/framework könyvtárba, majd másold át a telefonra
- indítsd újra a telefont recovery módban, telepítsd a zip fájltt, töröld a cache-t, indítsd újra a telefont!
- ha mindent jól csináltál, előbb vagy utóbb elindul a rendszer (a cache törlése miatt kicsit tovább tart). Miután elindult, [menü] -> beállítások -> hívás -> internet call settings (új menüpont, igen, angol nyelven)

Ha a telefon nem indul el (bootloop)
- az eredeti (emlékszel? Amiről biztonsági másolatot készítettél) framework-res.apk-t másold be az enablevoip.zip-be a system/framework könyvtárba.
- aksi le, 5mp várás, aksi vissza, recovery mód, mounts and storage, (utolsó a listán) mount USB storage, másold át a gépedről a telefonra az új zip-et (az eredeti apk-val), unmount, (power gombbal kilépsz a főmenübe), innen már ugyanaz, mint az előbb. Telepítés, cache törlés, újraindítás.

Néhány apróság:

A recovery módba a telefon kikapcsolt állapotából lehet eljutni (SGS-en ez, többit nem tudom, XDA-n biztos van infó), nyomd le, és tartsd lenyomva a hangerő fel + home + power gombokat (lehetőleg ebben a sorrendben) egyszerre, amíg a galaxy logó megjelenik

Navigálás CWM-ben: hangerő fel-le
Parancs végrehajtása/fájl kiválasztása: home
Menüben egy szinttel feljebb lépés: power

zip telepítése CWM-ben:
- install zip from sdcard
- choose zip from sdcard
- zip fájlt kiválaszt, yes

Cache törlése: wipe cache partition

1 komment

Címkék: voip android beépített engedélyezés

Mi van, ha a szolgáltató letiltja a VOIP portot?

2012.04.25. 08:26 _atpijkamo

Bárki nem tudja megtenni, viszont akárki megteheti. Jól kezdem? :)
Szóval. Mivel nekem vodkafonos tamagotchi (feltöltős) kártyám van, a probléma az 'ő' hálózatukon került megoldásra. A többi szolgáltatóval nincs tapasztalat (ettől függetlenül valószínűleg 99.9%, hogy máshol is működik).

A vodafon nemes egyszerűséggel blokkolja a VOIP szolgáltatáshoz használt portokat. Ezt egy módon lehet megkerülni. Másik porton kell történnie a hálózat (internet) és a VOIP kliens közötti kommunikáció (a forgalmat nem monitorozzák /csomagok tartalmára nem szűrnek/ ... még). Az a szolgáltató, akinél én vagyok, az 5060-at használja, én ezt átraktam a 37101-re.

Ha van szervered (SAJÁT!) valahol, szerverhotelben, az a legjobb, mert akkor azt teszel fel/állítasz be, amit akarsz, nem változik az IP címe akár naponta /többször/, és van elegendő sávszélességed is.
Ha nincs, akkor marad a szegény ember vizel és főz :)
A probléma megoldása mindkét esetben ugyanaz. Egy nem blokkolt porton keresztül kell bonyolítani a forgalmat.
Erre két lehetőség van: SIP PROXY vagy SIP RELAY.
Maradjunk az utóbbinál, azt könnyebb beállítani. Bár annyiban korlátozottabbak a lehetőségek, hogy egy portról csak egy szerver felé tud kommunikálni (ha több VOIP szolgáltatót használsz, akkor több relay-ra van szükség, más-más portokon). Elvileg (ma tudtam meg, még nem néztem utánna/próbáltam ki) az iptables (linux tűzfal) tud olyat, hogy az egy adott portra érkező csomagokat egy másik külső IP:PORT-címre továbbítja. Ennek fényében, egy olyan router, amin linux fut, beállítható relay-nak. Ráadásul dyndns a barátod, az segít megoldani a változó IP problémáját is (ha napokig nem jutsz haza)
Ha ez nem járható út, akkor: Kell egy program (linuxon én a socat-et használom, keresőszavak guglinak ablakOS-hez: WINDOWS UDP RELAY), ami ezt megoldja. Az OS (win, *nix, osx, etc.) tűzfalán a kiválasztott portot (37101) és a voip szolgáltató által használt portot (5060) mindkét (ki/be) irányba engedélyezni kell, ha routert használsz, portforward a géped belső címére, program indít/beállít, használ, örül. Ha a telefonszolgáltató letiltja az adott portot, akkor egyszerüen átállítod másikra, és mehet tovább ;)
És végül (bár ezt már fentebb említettem) dyndns. ADSL esetén változik az IP cím, akár naponta többször. Nem feltétlenül dyndns, bármelyik hasonszőrű szolgáltató megteszi. A lényeg, hogy be legyen állítva, különben IP csere után nem fogod elérni. Értelemszerüen a voip kliensben a szerver címének a dyndns nevet kell megadni (pl: homesiprelay.dyndns.org).

Egyszerű ez mint egy faék ... vagy nem? :)

donfuligjimmy

16 komment

Címkék: voip

Mit? Hogyan?

2012.04.24. 14:46 _atpijkamo

1) keresel egy neked tetsző díjszabást
actionvoip.com
rynga.com
stb.

2) regelsz. Választasz egy azonosítót, megadsz egy e-mail címet, és kijelölöd, hogy ne küldjenek értesítéseket a címedre.

3) Beállítod, hogy a saját telefonszámodat jelezze ki a hívó félnél.
My Account -> Settings -> Phone numbers -> Add number -> beírod -> Verify now
- ha mobil számot adtál meg, akkor kapsz egy SMS-t egy négy számjegyű kóddal
- ha földi számot adtál meg, akkor felhívnak, és egy automata nagyon lassan és tagoltan bemondja angolul a négy számot
0 - oú
1 - van
2 - tú
3 - szrí
4 - foúr
5 - fájv
6 - sziksz
7 - szevn
8 - éít
9 - nájn
Ha nem sikerül, nincs gáz, újra lehet kezdeni.

4) feltöltesz egy összeget, 10 €-t. Lesznek felszámolt költségek, végül 11-13 €-t fizetsz.
- Paypal
- bankkártya (hitelkártya vagy debitkártya)
...sok másik fizetési mód is lehetséges

5) beállítod az adatokat a kliensben
SIP - sip.szolgáltató.com
azonosító - amivel regeltél
jelszó - amit megadtál regeléskor
telefonszám - a saját telefonszámod, amit fentebb beállítottál

6) telefonálsz
- ha telefonszámot hívsz, 06 helyett 36 az első két szám
- ha a haverod is regelt, akkor ingyen beszéltek. Tudd meg, milyen néven regelt melyik szolgáltatónál. Ekkor ezt írod telefonszám helyett: azonosító@szolgáltató.com
 

Szólj hozzá!

Címkék: voip

VOIP telefonok

2012.04.24. 14:41 _atpijkamo

Termináladapter (internet-telefon konverter)
- CISCO PAP2T 2 vonalat kezel 12000 Ft
... van mpég sok, drágább, olcsóbb, de ez a legjobb, faxolni is jó

Telefonkészülék
- KE2100A telefonkészülék 12000 Ft
... van még sok drágább

Windows:
- a szolgáltató saját alkalmazása
- 3CX http://www.3cx.com/downloads/3CXPhoneSystem10.exe
- X-Lite http://counterpath.s3.amazonaws.com/downloads/X-Lite_Win32_4.1_63214.exe
... van még sok alkalmazás

MAC
- 3CX
- X-Lite http://counterpath.s3.amazonaws.com/downloads/X-Lite_4_Mac_4100h_63215.dmg
... biztos van még sok alkalmazás

Android
- a szolgáltató saját alkalmazása
- 3CX http://www.3cx.com/products/3CXPhone-for-Android.html
... van még sok alkalmazás

iPhone
- 3CX http://www.3cx.com/products/3CXPhone-for-iPhone.html
... biztos van még sok alkalmazás

1 komment

Címkék: voip kliens

Mobilneten keresztül mennyibe kerül?

2012.04.24. 14:35 _atpijkamo

A mobil internet előfizetést ki kell pengetned, ha séta közben szeretnél VOIP telefonálni. Sok lehetőség van, nézzünk egyet. A beszélgetés percenkény fél MByte adatforgalmat generál.

http://www.vodafone.hu/en/web/vodafone.hu/lakossagi/internet/szamitogepen/elofizeteses-internet

2 GB/hó = 2790 Ft/hó
2790 Ft * 0,5 MByte/perc / 2000 MByte = 0,7 Ft/perc

Szóval ha sokat beszélsz, ez a költség elhanyagolható. Ha meg WIFI hotspot közelében vagy, akkor spórolhatsz a mobil adatforgalommal.

Szólj hozzá!

Címkék: voip

www.actionvoip.com

2012.04.24. 14:30 _atpijkamo

10 €-t föltöltök. Ha Paypal-t használok, akkor az összköltség 12,36 €. (3700 Ft)

földi vonal: € 0,005 / perc
10 / 0,005 = 2000 = 33 óra 20 perc
1,85 Ft/perc

mobil: € 0,035 / perc
10 / 0,035 = 285 = 4 óra 45 perc
13 Ft/perc

Szólj hozzá!

Címkék: voip

www.rynga.com

2012.04.24. 14:21 _atpijkamo

120 napig ingyenes földi hívás (max 300 perc hetenként)

Destination EUR/min Inc. VAT
A | ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZ^
Afghanistan (Landline) € 0.180 € 0.207
Afghanistan (Mobile) € 0.190 € 0.219
Albania (Landline) € 0.060 € 0.069
Albania (Mobile) € 0.140 € 0.161
Algeria (Landline) € 0.080 € 0.092
Algeria (Mobile) € 0.250 € 0.288
American Samoa (Landline) € 0.500 € 0.575
American Samoa (Mobile) € 0.500 € 0.575
Andorra (Landline) € 0.030 € 0.035
Andorra (Mobile) € 0.130 € 0.150
Angola (Landline) € 0.100 € 0.115
Angola (Mobile) € 0.140 € 0.161
Anguilla (Landline) € 0.700 € 0.805
Anguilla (Mobile) € 0.700 € 0.805
Antarctica (Landline & Mobile) € 0.700 € 0.805
Antigua And Barbuda (Landline) € 0.200 € 0.230
Antigua And Barbuda (Mobile) € 0.085 € 0.098
Argentina (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Argentina (Mobile) € 0.120 € 0.138
Armenia (Landline) € 0.060 € 0.069
Armenia (Mobile) € 0.090 € 0.104
Aruba (Landline) € 0.090 € 0.104
Aruba (Mobile) € 0.120 € 0.138
Ascension Islands (Landline & Mobile) € 0.500 € 0.575
Australia (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Australia (Mobile) € 0.090 € 0.104
Austria (Landline) FREE* FREE* FREE*
Austria (Mobile) € 0.040 € 0.046
Azerbaijan (Landline) € 0.110 € 0.127
Azerbaijan (Mobile) € 0.200 € 0.230
B | ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZ^
Bahamas (Landline) € 0.100 € 0.115
Bahamas (Mobile) € 0.120 € 0.138
Bahrain (Landline) € 0.050 € 0.058
Bahrain (Mobile) € 0.070 € 0.081
Bangladesh (Landline) € 0.033 € 0.038
Bangladesh (Mobile) € 0.030 € 0.035
Barbados (Landline) € 0.200 € 0.230
Barbados (Mobile) € 0.200 € 0.230
Belarus (Landline) € 0.160 € 0.184
Belarus (Mobile) € 0.150 € 0.173
Belgium (Landline) € 0.015 € 0.017
Belgium (Mobile) € 0.090 € 0.104
Belize (Landline) € 0.300 € 0.345
Belize (Mobile) € 0.300 € 0.345
Benin (Landline) € 0.120 € 0.138
Benin (Mobile) € 0.160 € 0.184
Bermuda (Landline) € 0.070 € 0.081
Bermuda (Mobile) € 0.070 € 0.081
Bhutan (Landline) € 0.090 € 0.104
Bhutan (Mobile) € 0.160 € 0.184
Bolivia (Landline) € 0.055 € 0.063
Bolivia (Mobile) € 0.080 € 0.092
Bosnia-herzegovina (Landline) € 0.090 € 0.104
Bosnia-herzegovina (Mobile) € 0.150 € 0.173
Botswana (Landline) € 0.060 € 0.069
Botswana (Mobile) € 0.140 € 0.161
Brazil (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Brazil (Mobile) € 0.070 € 0.081
British Indian Ocean Territory (Landline & Mobile) € 0.700 € 0.805
British Virgin Islands (Landline) € 0.300 € 0.345
British Virgin Islands (Mobile) € 1.000 € 1.150
Brunei Darussalam (Landline) € 0.030 € 0.035
Brunei Darussalam (Mobile) € 0.030 € 0.035
Bulgaria (Landline) € 0.030 € 0.035
Bulgaria (Mobile) € 0.200 € 0.230
Burkina Faso (Landline) € 0.220 € 0.253
Burkina Faso (Mobile) € 0.140 € 0.161
Burundi (Landline) € 0.060 € 0.069
Burundi (Mobile) € 0.090 € 0.104
C | ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZ^
Cambodia (Landline) € 0.100 € 0.115
Cambodia (Mobile) € 0.100 € 0.115
Cameroon (Landline) € 0.080 € 0.092
Cameroon (Mobile) € 0.150 € 0.173
Canada (Landline & Mobile) FREE* FREE* FREE*
Cape Verde (Landline) € 0.150 € 0.173
Cape Verde (Mobile) € 0.190 € 0.219
Cayman Islands (Landline) € 0.200 € 0.230
Cayman Islands (Mobile) € 0.090 € 0.104
Central African Republic (Landline) € 0.290 € 0.334
Central African Republic (Mobile) € 0.290 € 0.334
Chad (Landline) € 0.140 € 0.161
Chad (Mobile) € 0.140 € 0.161
Chile (Landline) € 0.025 € 0.029
Chile (Mobile) € 0.025 € 0.029
China (Landline & Mobile) FREE* FREE* FREE*
Colombia (Landline) € 0.020 € 0.023
Colombia (Mobile) € 0.030 € 0.035
Comoros (Landline) € 0.300 € 0.345
Comoros (Mobile) € 0.240 € 0.276
Congo (Landline) € 0.250 € 0.288
Congo (Mobile) € 0.300 € 0.345
Congo Democratic Republic (Landline) € 0.190 € 0.219
Congo Democratic Republic (Mobile) € 0.300 € 0.345
Cook Islands (Landline) € 0.370 € 0.426
Cook Islands (Mobile) € 0.700 € 0.805
Costa Rica (Landline) € 0.040 € 0.046
Costa Rica (Mobile) € 0.070 € 0.081
Croatia (Landline) FREE* FREE* FREE*
Croatia (Mobile) € 0.100 € 0.115
Cuba (Landline) € 0.600 € 0.690
Cuba (Mobile) € 0.700 € 0.805
Cyprus (Landline) € 0.020 € 0.023
Cyprus (Mobile) € 0.040 € 0.046
Czech Republic (Landline) FREE* FREE* FREE*
Czech Republic (Mobile) € 0.130 € 0.150
D | ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZ^
Denmark (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Denmark (Mobile) € 0.060 € 0.069
Djibouti (Landline) € 0.250 € 0.288
Djibouti (Mobile) € 0.250 € 0.288
Dominica (Landline) € 0.300 € 0.345
Dominica (Mobile) € 0.500 € 0.575
Dominican Republic (Landline) € 0.030 € 0.035
Dominican Republic (Mobile) € 0.065 € 0.075
E | ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZ^
East Timor (Landline) € 0.700 € 0.805
East Timor (Mobile) € 0.700 € 0.805
Ecuador (Landline) € 0.060 € 0.069
Ecuador (Mobile) € 0.125 € 0.144
Egypt (Landline) € 0.120 € 0.138
Egypt (Mobile) € 0.070 € 0.081
El Salvador (Landline) € 0.080 € 0.092
El Salvador (Mobile) € 0.110 € 0.127
Equatorial Guinea (Landline) € 0.200 € 0.230
Equatorial Guinea (Mobile) € 0.150 € 0.173
Eritrea (Landline) € 0.190 € 0.219
Eritrea (Mobile) € 0.190 € 0.219
Estonia (Landline) € 0.020 € 0.023
Estonia (Mobile) € 0.180 € 0.207
Ethiopia (Landline) € 0.200 € 0.230
Ethiopia (Mobile) € 0.200 € 0.230
F | ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZ^
Faeroes Islands (Landline) € 0.200 € 0.230
Faeroes Islands (Mobile) € 0.300 € 0.345
Falkland Islands (Landline) € 0.500 € 0.575
Falkland Islands (Mobile) € 0.500 € 0.575
Fiji (Landline) € 0.200 € 0.230
Fiji (Mobile) € 0.170 € 0.196
Finland (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Finland (Mobile) € 0.045 € 0.052
France (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
France (Mobile) € 0.045 € 0.052
France [chat] (Landline) € 0.010 € 0.012
French Guiana (Landline) € 0.070 € 0.081
French Guiana (Mobile) € 0.140 € 0.161
French Polynesia (Landline) € 0.140 € 0.161
French Polynesia (Mobile) € 0.150 € 0.173
G | ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZ^
Gabon (Landline) € 0.250 € 0.288
Gabon (Mobile) € 0.280 € 0.322
Gambia (Landline) € 0.180 € 0.207
Gambia (Mobile) € 0.300 € 0.345
Georgia (Landline) € 0.020 € 0.023
Georgia (Mobile) € 0.050 € 0.058
Germany (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Germany (Mobile) € 0.070 € 0.081
Ghana (Landline) € 0.220 € 0.253
Ghana (Mobile) € 0.150 € 0.173
Gibraltar (Landline) € 0.030 € 0.035
Gibraltar (Mobile) € 0.150 € 0.173
Greece (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Greece (Mobile) € 0.065 € 0.075
Greenland (Landline) € 0.300 € 0.345
Greenland (Mobile) € 0.400 € 0.460
Grenada (Landline) € 0.300 € 0.345
Grenada (Mobile) € 0.150 € 0.173
Guadeloupe (Landline) € 0.030 € 0.035
Guadeloupe (Mobile) € 0.055 € 0.063
Guam (Landline & Mobile) € 0.100 € 0.115
Guatemala (Landline) € 0.070 € 0.081
Guatemala (Mobile) € 0.100 € 0.115
Guinea (Landline) € 0.300 € 0.345
Guinea (Mobile) € 0.240 € 0.276
Guinea-bissau (Landline) € 0.430 € 0.495
Guinea-bissau (Mobile) € 0.280 € 0.322
Guyana (Landline) € 0.190 € 0.219
Guyana (Mobile) € 0.190 € 0.219
H | ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZ^
Haiti (Landline) € 0.160 € 0.184
Haiti (Mobile) € 0.160 € 0.184
Honduras (Landline) € 0.080 € 0.092
Honduras (Mobile) € 0.110 € 0.127
Hong Kong (Landline & Mobile) FREE* FREE* FREE*
Hungary (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Hungary (Mobile) € 0.050 € 0.058
I | ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZ^
Iceland (Landline) € 0.010 € 0.012
Iceland (Mobile) € 0.140 € 0.161
India (Landline) € 0.010 € 0.012
India (Mobile) SuperDeal!** € 0.009 € 0.010
Indonesia (Landline) € 0.040 € 0.046
Indonesia (Mobile) € 0.055 € 0.063
Iran (Landline) € 0.045 € 0.052
Iran (Mobile) SuperDeal!** € 0.065 € 0.075
Iraq (Landline) € 0.030 € 0.035
Iraq (Mobile) € 0.065 € 0.075
Ireland (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Ireland (Mobile) € 0.070 € 0.081
Ireland [national Rate] (Landline) € 0.150 € 0.173
Israel (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Israel (Mobile) € 0.042 € 0.048
Italy (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Italy (Mobile) € 0.080 € 0.092
Ivory Coast (Landline) € 0.170 € 0.196
Ivory Coast (Mobile) € 0.170 € 0.196
J | ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZ^
Jamaica (Landline) € 0.090 € 0.104
Jamaica (Mobile) € 0.150 € 0.173
Japan (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
Japan (Mobile) € 0.080 € 0.092
Jordan (Landline) € 0.050 € 0.058
Jordan (Mobile) € 0.075 € 0.086

2 komment

Címkék: voip